Dawno nie było żadnego przepisu, więc coś dla was przyszykowałam. Sezon na dynię w pełni, dlatego też mam dla was przepis na przepyszne pancakes! Koniecznie musicie ich spróbować!
SKŁADNIKI:MOKRE:• 4 jajka
• 1/2 szklanki puree z dyni ( może być z puszki lub domowej roboty)
• 1 łyżka syropu klonowego/ z agawy/ miodu
SUCHE:• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 1/2 szklanki maki z mogdałów (w USA nazywa się to Almond Meal)
• 2 łyżki mąki kokosowej
• 2 łyżeczki cynamonu
1) W średniej misce wymieszaj jajka rózgą kuchenną, dodaj puree z dyni oraz syrop klonowy i ponownie wymieszaj.
2) Dodaj suche składniki i wymieszaj wszystko dokładnie.
3) Nagrzej duża patelnię na średnim ogniu. Gdy patelnia będzie nagrzana spryskaj ją olejem kokosowym i wykładaj 1/4 szklanki masy na rozgrzaną patelnię.
4) Smaż pierwszą stronę około 3 minuty (może być i więcej) do momentu kiedy u góry masa będzie już ścięta i będzie można je z łatwością przerzucić bez ryzyka rozwalenia. Drugą stronę smaż około 2 minuty.
SMACZNEGO!
♥ IKS PE